Træning og adfærdsbehandling / Gymnasticering og jordarbejde

Gymnasticering og jordarbejde

Gymnasticering af hesten er en måde at træne hesten muskulært og mentalt op. Det kan hjælpe hesten til bedre balance, styrke, smidighed og få hesten ligeudrettet, hvilke er en af de vigtigste forudsætninger for, at hesten bruger sin krop bedre og kan klare sig mere hensigtsmæssigt som ridehest.
 
At få hesten til at være ligeudrettet, er noget af det vigtigste i forhold til træningen, da det skaber en mere balanceret hest. Hvis hesten ikke får trænet ligeudretningen nok, vil man opleve, at hesten ved f.eks. indridning i dressurprogrammer, rider i flere spor op ad midten.
 
Det kan også vise sig ved, at hesten ønsker at "læne" sig op ad banden eller hegnet på banen. Hesten har svært ved at følge sit spor, og vil samtidig have svært at holde balance i volter og hjørner, og derved træde udenfor spor. Hesten vil også have mere tendens til ikke at kunne forblive i en stabil, bærende holdning, med aktivering af bug og mavemuskulaturen, der er med til at skabe en stabil kropspositur.
 
Får vi trænet hesten hensigtsmæssigt, vil hesten få meget nemmere ved at være i balance under rytter. Samtidig vil den have nemmere ved at bære sig selv, og være mere smidig i øvelser og forsøger ikke at slå fra eller skyde skulder i en given øvelse.
 
Ved mere inspiration og interesse for dette område, kan du kontakte mig eller se min gymnasticeringsvideo under fanerne i venstre side, her på siden.
 
Henriette Stork | CVR: 32518869 | 6280 Højer - DK | Tlf.: 42476280 | hshorsemind@gmail.com