Træning og adfærdsbehandling / Gymnastisering og jordarbejde

Gymnastisering og jordarbejde

Gymnastisering af hesten, er en måde at træne hesten muskulært og mentalt op på. Det kan hjælpe hesten til bedre balance, styrke, smidighed og få hesten ligudrettet, hvilke er en af de vigtigste forudsætninger for at hesten bruger sin krop bedre og bedre kan klare sig mere hensigtsmæssigt som ridehest.
 
At få hesten til at være ligeudrettet, er noget af det vigtigste i forhold til træningen, da det skaber en mere balanceret hest. Hvis hesten ikke får trænet ligeudretningen nok, vil man opleve at hesten ved f.eks. indridning i dressur programmer, rider i flere spor op af midten.
 
Det kan også vise sig, ved at hesten ønsker at "læne" sig op ad banden eller hegnet på banen. Hesten har svært ved at følge sit spor, og vil samtidig have svært at holde balance i volter og hjørner, og derved træde udenfor spor. Hesten vil også have mere tendens til, ikke at kunne forblive i en stabil bærende holdning, med aktivering af bug og mavemuskulaturen, der er med til at skabe en stabilk kropspositur.
 
Får vi trænet hesten hensigtsmæssigt, vil hesten få meget nemmere ved at være i balance under rytter. Samtidig vil den have nemmere ved, at bære sig selv, og være mere smidig i øvelser og forsøger ikke at slå fra eller skyde skulder i en given øvelse.
 
Ved mere inspiration og interesse for dette område, kan du kontakte mig eller se min gymnastiserings video under fanerne i venstre side, her på siden.
 
Henriette Stork | CVR: 32518869 | 6280 Højer - DK | Tlf.: 42476280 | hshorsemind@gmail.com