Træning af hesten er mange ting. indlæring, tilvænning, genoptræning, styrke og meget mere.
Der kan være mange grunde til at søge hjælp til træning af sin hest. Problemerne kan være mange, når man har med heste at gøre. Det kan være at hesten ikke kan læsses i trailer, hesten skraber i jorden eller at den ignorer dine signaler. Det kan gså være at hesten ikke fungerer i ridningen, eller at den aldrig helt giver sig til fulde.
For os mennesker kan det somme tider være svært at knække koden til problemet. Det jeg oftest hører er, at hesten er "fræk", "dum", "doven" eller "udspekuleret". I forhold til de udsagn, er det en opfattelse, egenskab og tolkning vi mennesker tillægger hesten.
Hesten er ikke udstyret med den del af hjernen, som hedder neofrontal cortex, som vi mennesker har. Den del af hjernen er med til at vi kan tænke dybere. Det er den del af hjerne hvor følelsescenteret ligger. Men for hesten er det ikke muligt at tænke som vi gør. Hesten respondere kun på hvad vi giver dem, eller hvordan vi er i omgang med hesten. Hesten erfare hvad der er bedst at gøre, for at slippe for pres, ubehag eller muligheden for at få en forstærkning af adfærd.
Jeg har igennem mine uddannelser, fået en dybdegående viden omkring indlæringspsykologi, anatomi og biomekanik, muskelsætning og ganganalyse, samt gymnastisering og træning fra jorden. jeg har med videre en dybere viden omkring de neurofysiologiske processer i hjernen, hormonsystemet samt nervesystemet. Jeg har viden omkring de ydre stimulis indvirkning og påvirkning på hestens processer og hvilke adfærdsmodificerende evidensbaserede teknikker og metoder der skal tages i brug, for at afhjælpe adfrædsproblematikker, som eks. angst, aggressiv eller steotype adfærdsmønstre.